,

ECLIPSE BIOFARMAB Biomineral Total 1,2 kg

21,80 

Tasapainoinen, tehokkaasti hyödynnettävissä oleva mineraalivalmiste hevosille..

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): 7330824005374 Osastot: , Avainsana tuotteelle

Tasapainoinen, tehokkaasti hyödynnettävissä oleva mineraalivalmiste hevosille..
o Täydellinen mineraalivalmiste
o Sisältää makro- ja mikromineraaleja
o Maittava ja helppo annostella
Biomineraali Total on mineraalivalmiste. Mineraalit ovat ryhmä aineita, jotka ovat tärkeitä kehon elinten toiminnoille. Niitä tarvitaan mm. luuston, lihaksiston ja nivelten rakenteisiin ja toimintaan sekä moniin muihin kehon toimintoihin. Tavallisesti mineraalit jaetaan makromineraaleihin ja mikromineraaleihin, joita kutsutaan myös hivenaineiksi.

Makromineraaleihin kuuluvat kalsium, fosfori, magnesium, natrium, kalium ja piimaa. Kalsiumia ja fosforia tarvitaan luuston rakennusaineiksi. Kalsiumin ja fosforin määrän lisäksi niiden keskinäinen suhde, Ca/P-suhde, on tärkeää olla tasapainossa ja sitä on seurattava ruokinnassa. Sen pitäisi olla välillä 1,2 – 1,8 päivittäisessä rehuannoksessa. Magnesiumia on pääasiassa lihaksissa ja luustossa, ja sitä tarvitaan moniin kemiallisiin reaktioihin sekä verisuonia ja hermostoa varten. Piimaata pidetään hyödyllisenä kavioille ja karvapeitteelle sekä nivelille.
Mikromineraaleihin kuuluvat rauta, jodi, kupari mangaani, sinkki ja seleeni.
Noin 60 % raudasta on kehossa hemoglobiinissa, molekyylinä punasoluissa, jotka kuljettavat happea soluille. Jodia tarvitaan erityisesti kilpirauhasen hormonien tuotantoon. Kuparia esiintyy monissa entsyymeissä, jotka ovat mukana kehon erilaisissa synteeseissä. Kuparia tarvitaan elastisen sidekudoksen muodostumiseen, hemoglobiinin muodostumiseen ja hapen kuljetukseen. Kuparia tarvitaan melaniinipigmentin tuotantoon sekä tasapainottamaan ihon, luuston ja jänteiden kollageenia. Kuparin imeytyminen suolistossa vaikuttaa myös muiden mikromineraalien, kuten sinkin, raudan ja molybdeenin tasoihin.

Mangaani auttaa ruston muodostumiseen nivelissä ja on tärkeä osa hiilihydraattien ja rasvojen aineenvaihdunnassa. Sinkki toimii kuten kupari elimistön entsyymireaktioissa. Näitä entsyymejä tarvitaan kehossa esim. hiilihydraatti -ja valkuaisaineenvaihdunnassa. Sinkkiä tarvitaan myös ihon, turkin ja kavioiden kreatiinin muodostumiseen. Seleeni sisältää entsyymiä, joka neutralisoi vapaita radikaaleja (aineita, jotka muodostuvat elimistön hapen kulutuksesta). Vapailla radikaaleilla on tuhoisa vaikutus kudoksiin ja ne aiheuttavat vanhenemista. Seleeni auttaa hidastamaan tätä prosessia. Sillä on myös tärkeä rooli immuunijärjestelmässä ja sitä tarvitaan, jotta valkosolut pystyvät taistelemaan tehokkaasti bakteereja ja muita mikro-organismeja vastaan. Seleeni toimii vuorovaikutuksessa E-vitamiinin kanssa ja molemmat täydentävät ja vahvistavat toistensa vaikutuksia. Ne voivat jossain määrin myös korvata toisiaan.

Useimmista paikoista niin Suomen kuin Ruotsin maaperästä puuttuu luonnollinen seleeni. Siksi monessa rehuraaka-aineessa on puutetta seleenistä. Tämä puute on jo pitkään ollut tiedossa. Viimeisimmät analyysit osoittavat, että muitakin mikromineraaleja esiintyy maaperässä vähäisiä määriä, joten täydennystä karkearehuun tarvitaan.

Biomineraali Total sisältää tasapainoisen yhdistelmän kalsiumia, fosforia, magnesiumia ja piimaata yhdessä hivenaineiden, raudan, kuparin, jodin, sinkin, mangaanin ja seleenin kanssa, joilla on korkea biologinen hyötysuhde päivittäisen mineraalien saannin turvaamiseksi. Käytetään, kun ruoan mineraalipitoisuus ei riitä vastaamaan hevosen päivittäisiin tarpeisiin.

Annostus: 1-2 annosmittaa päivässä, sekoitetaan hyvin väkirehuun.
1 annosmitta = 20 g sis. 4 g kalsiumia, 1,25 g fosforia, 0,5 g magnesiumia, 1 g piimaata, 10 mg rautaa, 0,6 mg jodia, 40 mg kuparia, 75 mg mangaania, 110 mg sinkkiä, 5 mg seleeniä.
Ca / P -suhde 3,2
Lisätty: / 1000 g / 20 g: E1 Rauta 500 mg/10 mg, E2 Jodi 30 mg/ 0,6 mg, E4 Kupari 2000 m/ 40 mg, E5 Mangaani 3750 mg 75 mg, E6 Sinkki 5500 m/ 110 mg, E8 Seleeni 25 mg/0,5 mg
Koostumus: Kalsiumkarbonaatti, mononatriumfosfaatti, magnesiumoksidi, piimaa, mangaanisulfaatti, sinkkisulfaatti, kuparisulfaatti, rautasulfaatti, kaliumjodidi, seleenihiiva
Ravintoaineet: kalsium 20%, fosfori 6,3%, natrium 4,5%
Sulje kansi käytön jälkeen!

Paino 1500 g (gramma)

Valmistaja

Eclipse Biofarmab

Eclipse Bioformabilla on erittäin laaja valikoima laadukkaita rehulisä- ja eläintenhoitotuotteita. Yritys valmistaa ja jakelee hevos- ja lemmikkituotteita, jotka on valmistettu tiukkojen vaatimusten mukaisesti yhteistyössä ulkopuolisten asiantuntijoiden kanssa. Henkilöstön pitkä kokemus alalta ja hevosten tuntemus tuovat asiakkaille selvää hyötyä

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “ECLIPSE BIOFARMAB Biomineral Total 1,2 kg”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top